V súčasnej dobe sú v automobilovom svete hlavnou témou zimné pneumatiky. Povinnosť mať obuté zimné pneumatiky na slovensku vymedzuje zákon, ktorý hovorí, že majiteľ motorového vozidla musí obuť na svoj automobil zimné pneumatiky od 15. novembra do 31. marca. No, táto povinnosť platí len za predpokladu, že sa na vozovke objavuje súvislá vrstva snehu, ľadu či námraza. Ak sa chystáte na cestu na letných pneumatikách a predpokladá sa taká situácia, vystavujete sa riziku vysokej pokuty a súčasne nebezpečenstvu nehody.

Zimné pneumatiky musíte mať obuté na všetkých nápravách. Jedine v takom okamihu plní pneumatikya svoj účel. Odborná verejnosť sa zhoduje, že zimné pneumatiky by mali mať každé motorové vozidlo v okamihu, keď denná teplota siaha pod hranicu 7 ° C. Pri vyšších denných teplotách môžete mať letné gumy, pretože vyššie teploty zimnému dezénu neprospievajú.

Hĺbka dezénu a vek zimných pneumatík

K výrobe zimných alternatív sa používa špecifická zmes, ktorá je v letnom období nepoužiteľná. Hĺbka dezénu by nemala byť menšia ako 4 milimetre. Ak sa hĺbka blíži k tejto zákonnej hranici, mali by ste objednať nové prototypy. Odborníci sa tiež zhodujú na tom, že jedna sada zimných pneumatík by sa nemala používať dlhšie ako štyri roky, hoci je hĺbka dezénu stále nad zákonnou hranicou.

Pneumatiky Matador MP92 Sibir Snow

Na tuzemskom trhu je k zakúpeniu pestrá škála zimných pneumatík, pričom veľmi obľúbeným modelom je Matador MP92 Sibir Snow. Renomovaný slovenský výrobca pneumatík sľubuje perfektný pomer cena / výkon / kvalita. Pneumatiky s krátkou brzdnou dráhou na vozovke majú na zasneženom povrchu veľmi dobrý záber. Nadchne vás tiež dlhá životnosť, maximálny komfort a prepracované technické detaily. Stavte na kvalitu, ktorá vám zaistí bezpečnú jazdu.

 

Zdroj: e-pneumatiky.sk

FOTO:  © trendobjects / Dollar Photo Club